FAQs

Nationale Sponsorpot is interessant voor elke vereniging, stichting of topsporter die op zoek is naar sponsorgelden van meer dan €5.000,-.

Nationale sponsorpot is niet interessant voor verenigingen, stichtingen of topsporters die minder dan €5.000,- aan sponsorgelden nodig hebben. Er zijn kosten verbonden aan het voeren van een campagne. Als u bijvoorbeeld op zoek bent naar een bedrag van €750,-, wegen de kosten niet op tegen de potentiële opbrengsten. Als u op zoek bent naar een lager sponsorbedrag, adviseren wij u om zelf op zoek te gaan naar een sponsor binnen uw eigen netwerk.

Bij de Nationale Sponsorpot kunnen alle sportverenigingen en stichtingen die geregistreerd staan zich aanmelden. Ook niet-geregistreerde topsporters kunnen zich als privépersoon aanmelden.

Ja, als particulier kunt u ook sponsors hebben.

Nationale Sponsorpot voert campagnes uit voor verenigingen, stichtingen, bedrijven en particulieren. Elke groep die op zoek is naar sponsors kan bij ons terecht. Onze focus ligt echter voornamelijk op verenigingen, stichtingen en topsporters.

Ook buitenlandse verenigingen, stichtingen en topsporters kunnen een sponsorverzoek indienen. Momenteel voeren we verschillende campagnes voor verenigingen uit België, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Duitsland.

U kunt ook een verzoek indienen voor stichtingen en verenigingen die buiten Nederland gevestigd zijn.

Als stichting heeft u ook de mogelijkheid om een verzoek in te dienen.

Als individuele (top)sporter kunt u ook een sponsorverzoek indienen.

Nee, u kunt na deze campagne altijd een nieuwe campagne starten zonder verdere verplichtingen.

Ja, u kunt zoveel sponsorverzoeken indienen als u wilt. Wij hanteren geen maximum. Wel dient u voor elk sponsorverzoek een nieuwe campagne te bestellen.

Ook betaaldvoetbalorganisaties of vergelijkbare organisaties kunnen zich bij ons aanmelden. Zij kunnen eveneens te maken hebben gehad met inkomstenverlies door sponsoren in de afgelopen jaren.

Als u zich als professionele sportorganisatie wilt aanmelden, neem dan contact met ons op.

U betaalt een lage bijdrage van €249,- exclusief btw per campagne.

Afhankelijk van uw doelgroep en het gewenste sponsorbedrag, kunnen wij verschillende soorten campagnes opzetten, bestaande uit onder andere:

 • Het verzenden van e-mails naar bedrijven in ons netwerk.
 • Het telefonisch benaderen van bedrijven in ons netwerk.
 • Het actief benaderen van bedrijven binnen uw eigen netwerk.

Onze sponsorcoaches zijn gespecialiseerd in social media en kunnen het beste starten vanuit uw eigen netwerk. Gedurende 60 dagen gaan onze sponsorcoaches proactief aan de slag op uw LinkedIn-profiel. Op deze manier kunnen we uw netwerk uitbreiden met potentiële sponsoren. Gemiddeld komen hier 10-15 serieuze bedrijven uit voort die bereid zijn om u te sponsoren. U kunt dagelijks de voortgang volgen en aan het einde van de campagne ontvangt u een rapportage.

U bent vrij om zo vaak als u wilt een campagne te starten!

Wanneer u een pakket aanschaft, zal NSP gedurende 60 dagen campagnes voeren om zo veel mogelijk geïnteresseerde bedrijven te vinden die bereid zijn uw vereniging, stichting of (top)sporter te sponsoren. Dit biedt ruimschoots voldoende tijd om een aantal sponsors aan te trekken.

U bent tot niets verplicht. U kunt beginnen met de eerste campagne en zelf beslissen of u tevreden bent voordat u een nieuwe campagne aanschaft.

U kiest voor Nationalesponsorpot wanneer:

 • U geen sponsorcommissie heeft.
 • Uw sponsorcommissie niet de juiste expertise en/of tijd heeft om actief nieuwe sponsors te zoeken.

Een SponsorCoach is een ervaren accountmanager met de juiste expertise om uw vereniging op de juiste manier te presenteren aan potentiële sponsoren. Onze SponsorCoaches hebben jarenlange ervaring in de B2B-sector.

U kunt aangeven of u sponsors zoekt op regionaal, nationaal of internationaal niveau.

Onze campagnes starten op de eerste dag van de maand en lopen gedurende een cyclus van 2 maanden. Het kan voorkomen dat we contact met u opnemen via e-mail of telefonisch om aanvullende informatie te verkrijgen. Zodra alle benodigde informatie is ontvangen, zal de campagne van start gaan bij de eerstvolgende startdatum van de daaropvolgende cyclus.

Startdata cyclus:

 • 1 januari
 • 1 maart
 • 1 mei
 • 1 juli
 • 1 september
 • 1 november

Wij bieden ook ondersteuning bij andere mogelijkheden. Zo kunnen wij u helpen bij het werven van nieuwe leden of bedrijven bijstaan bij de promotie van hun producten of diensten.

Neem hiervoor contact met ons op via e-mail of telefonisch.

info@nationalesposnorpot.nl 

+31(0)85 3031 578

U hoeft niets af te staan. U betaalt alleen het campagnebedrag, en de opbrengsten die hieruit voortvloeien zijn volledig voor u.

Wij adviseren u om te starten met de eerste campagne. Wie niet waagt, wie niet wint!

Met het geld dat u binnenhaalt, kunt u een deel apart zetten voor de volgende campagne.

Het oorspronkelijke bedrag waarmee u begonnen bent, kunt u apart houden. Op deze manier kunt u met beperkte financiële middelen in een aantal maanden iets opbouwen.

U krijgt de zekerheid dat wij uw netwerk zullen uitbreiden met potentiële sponsors.

Daarnaast ontvangt u vanaf de eerste dag alle berichten van bedrijven die interesse tonen rechtstreeks doorgestuurd naar de door u verstrekte gegevens.

Aan het einde ontvangt u een rapportage van de campagne.

Wij nemen het voorwerk voor onze rekening. Om in sporttermen te spreken, “Wij geven de voorzet” en het is aan u om ze binnen te koppen!

Indien u geen tijd heeft of niet over de juiste expertise beschikt om deals succesvol af te sluiten, bieden wij een aanvullende service bovenop het basispakket. Onze sponsorcoach zal dan de deals namens u afhandelen op basis van “no cure, no pay”. Heeft u interesse in deze “no cure, no pay” service? Neem dan contact met ons op of dien een verzoek in om teruggebeld te worden.

Helaas kunnen wij niet volledig op basis van “no cure, no pay” werken. Het opstarten en onderhouden van een campagne brengt namelijk vaste kosten met zich mee.

Indien u geen tijd heeft of niet over de juiste expertise beschikt om deals succesvol af te sluiten, bieden wij een aanvullende service bovenop het basispakket. Onze sponsorcoach zal dan de deals namens u afhandelen op basis van “no cure, no pay”. Heeft u interesse in deze “no cure, no pay” service? Neem dan contact met ons op of dien een verzoek in om teruggebeld te worden.