Asliboys: Van Lokaal Talent tot Nationale Trots

In 2020 werd in een klein stadje een droom werkelijkheid. Dankzij de gulle sponsoring van Toko Asli werd het jeugdvoetbalteam Asliboys opgericht. Wat begon als een bescheiden initiatief om jonge voetballers een kans te geven hun talent te ontwikkelen, groeide uit tot een ware kweekvijver van voetbaltalent.

Het Begin: Toko Asli en de Eerste Stap

Toko Asli, een Indonesische catering specialist met een groot hart voor de gemeenschap, zag potentie in de jeugd van het stadje. De eigenaar Irvan, een fervent voetballiefhebber, besloot een jeugdvoetbalteam te sponsoren: de Asliboys. Met nieuwe tenues, ballen en enthousiaste coaches begon het avontuur.

De O11 Asliboys: Een Succesverhaal

Het O11-team van de Asliboys boekte al snel indrukwekkende successen. Ze wonnen toernooien, domineerden competities en trokken de aandacht van grotere clubs in Nederland. De eigenaar van Toko Asli was zo trots op de prestaties van de jongens dat hij besloot om de Asliboys jaarlijks te blijven sponsoren.

Groei en Ontwikkeling

Inmiddels, vier jaar later, spelen veel van de oorspronkelijke Asliboys bij diverse Betaald Voetbal Organisaties (BVO’s) in Nederland. Maar de band met hun roots blijft sterk. Jaarlijks komen ze samen om een aantal wedstrijden en toernooien te spelen, waarbij nieuwe en oude talenten elkaar ontmoeten op het veld.

Uitbreiding: Drie Teams in 2024

De aanhoudende successen en de groeiende aanmeldingen van nieuwe spelers hebben ervoor gezorgd dat Asliboys inmiddels is uitgegroeid naar drie teams in het seizoen 2024/2025:

  • O14 Asliboys (2011) (1e/2e Divisie): Dit team bestaat uit veelbelovende talenten die hun eerste stappen zetten richting een professionele carrière spelend op 1e divisie niveau.
  • O15 Asliboys (Combinatie 2010/2011) (Hoofdklasse/5e Divisie): Deze jongens hebben bewezen hun mannetje te staan in de hoofdklasse en de 5e divisie, en blijven zich ontwikkelen door sterke tegenstanders te trotseren.
  • O15 Asliboys (2010) (1e/2e Divisie): De top van de top, deze spelers meten zich met de besten op 1e en 2e divisie niveau en blijven daarmee het vlaggenschip van de Asliboys-familie.

Een Toekomst Vol Hoop

De Asliboys zijn meer dan een voetbalteam; ze zijn een symbool van wat passie, toewijding en gemeenschap kunnen bereiken. Dankzij de voortdurende steun van Toko Asli en de onuitputtelijke inzet van de spelers en coaches, blijft de toekomst van de Asliboys er rooskleurig uitzien.

Met trots kijken we uit naar de volgende generatie sterren die hun eerste stappen zetten op het veld van de Asliboys, in de hoop dat zij ooit in de voetsporen zullen treden van hun voorgangers en wellicht zelf een nationale of zelfs internationale voetballer zullen worden.

Het verhaal van de Asliboys laat zien dat dromen werkelijkheid kunnen worden, zolang er mensen zijn die erin geloven en hen steunen.

Wil je met jouw team een keer wil spelen tegen de Asliboys, Vul dan het onderstaande formulier in te vullen.